Hoe ouder je wordt, hoe wijzer je wordt. Althans, dat is wat men zegt. Naarmate je ouder wordt maak je ook fouten in het leven. Het belangrijkste is dat je leert van die fouten. Het leven is een proces wat men moet ervaren. Zij heeft verschillende wegen. De keuze is aan jou als persoon welke weg je kiest. Kies je niet de juiste weg, dan probeer je toch weer zo snel mogelijk op je  weg terug te vinden. Wat als je leven perfect was, niks gaat fout en alles loopt van een leidde dakje. Ben je dan nog de persoon die je wenst te zijn? Fouten maken je sterker en helpen je bij het maken van de juiste keuzes.


Zelf ben ik vorige maand 30 jaar geworden. Een mooie leeftijd. Men zegt, je ‘echte’ leven begint bij de 30. Je hebt je jongere jaren achter je gelaten en geleerd van je fouten. De verbeteringen pas je toe in de komende 10 jaar. Een wijze vrouw zei ooit tegen mij: ’De jaren tussen de 30 en de 40 jaar zijn de mooiste jaren van je leven.  Alles wat je voorheen geleerd heb, ga je in deze periode toepassen!’ Daarom ga ik met veel plezier, lol en enthousiasme deze leeftijdscategorie in en kijk ik terug op een mooie tijd.  Dit samen met mijn tweelingzus. Onze mannen hadden niet voor niets een ’30 and fabulous’ surprise party georganiseerd. We gaan de volgende fase in.

Want hoe ouder je wordt, hoe mooier je wordt! Alles wat je geleerd heb draag je mee en straal je uit. Ook de mooie dingen die je hebt meegemaakt in het leven en wat je momenteel meemaakt. Bijvoorbeeld de mooie reizen die je hebt gemaakt waar je vol trots en enthousiasme over vertelt en nog steeds van geniet, je sprookjeshuwelijk waarbij je meteen een mooie brede lang op je gezicht krijgt, je carrière waar je keihard voor hebt geknokt en met trots kan zeggen dat je het hebt bereikt, de geboorte van het mooiste kind van de wereld waar je iedere dag steeds meer van gaat genieten of de mooie en lieve mensen die je tijdens je levensweg bent tegengekomen en waarvan je weet dat ze altijd voor je klaar zullen staan.  Een vrouw kan alles en hoe ouder dat ze wordt, hoe beter dat ze dat kan.

Kortom, het antwoord op mijn vraag: ja, we worden ouder en  wijzer, maar ook steeds mooier en sterker. Omarm je leeftijd en geniet ervan, want ieder jaar ligt er weer iets moois in het verschiet.  ‘Because you are beautiful, at every age!’

Liefs, Cathy