Veel inheemse stammen dragen al eeuwen lang een kledingstuk dat op de string lijkt, waarbij de voorkant bedekt is met een klein driehoekje stof en waarvan de achterzijde slechts een touwtje. Het kledingstuk ‘de string’ wordt al tientallen jaren gedragen door exotische dansers. Echter werd destring pas populair in de jaren zeventig. Het land waar de string voor het eerst populair werd was Zuid-Amerika.

Sinds 2003 is de string het meest en snelst verkochte kledingstuk bij de vrouwen en wordt ook de populariteit bij de heren steeds meer. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat hedendaags ongeveer 20% van de heren wereldwijd regelmatig een string draagt. Dus de string is populair bij zowel de dames, als bij de heren.
De string heeft vele voordelen, zoals onder strakke kleding en doorschijnende kleding. Door het ‘touwtje’ aan de achterzijde zijn er geen randen te zien, zoals bij een slip.

DICA Fashion heeft vele strings in verschillende kleuren, prints en materialen. Dus neem een kijkje onder het kopje dames en klik vervolgens op strings voor alle strings van DICA Fashion.