Er zijn veel goede voornemens die betrekking hebben op ons uiterlijk, zoals afvallen en stoppen met roken. Dit zijn de meest populaire voornemens. We willen immers allemaal slank zijn voor de mooie zomer die gaat komen en we willen dat onze huid er goed uitziet. De start voor de goede voornemens is snel gemaakt. Meestal begint men in de eerste week van januari. Echter is het volhouden ervan erg moeilijk. De kilo’s zijn er ‘zo’ af, maar kun je dit nieuwe eetpatroon volhouden? Dat is de grote vraag. Hetzelfde geldt voor roken. Kun je tijdens een feest ook geen sigaret aanraken? 


Aan het begin van een nieuw jaar worden er ook veel goede voornemens gemaakt om meer tijd aan het gezin besteden, meer op bezoek te gaan bij opa en oma, voor een carrière gaan, etc. Dit zijn echter dingen die je niet zelf in de hand hebt, zoals afvallen en niet roken. Bij deze voornemens ben je ook afhankelijk van anderen. Daarom moet je niet verbaasd zijn als deze voornemens niet altijd uitkomen, ook al doe je nog zo hard je best. Zolang de mensen om je heen maar weten dat je je best doet, geeft dat ook al voldoening en waardering. Maak de tijd die je toch nog extra hebt vrij kunnen maken voor je gezin extra mooi, blijf dat ene bezoekje bij opa en oma even een half uur langer en ook al heb je geen grote carrière gemaakt, het opstapje is er.

Het is moeilijk om je voornemens te verwezenlijken. Daarom is er eigenlijk maar één voornemen het belangrijkste: DISCIPLINE! Als je discipline hebt, kun je al je voornemens waarmaken. Heb je dit niet, dan kun je gewoon die doos bonbons leeg eten en die sigaret pakken. Alleen een flinke dosis discipline kan ervoor zorgen dat je je doel bereikt. Zodra je dit hebt, kun je helemaal voor je goede voornemen gaan. Maak dus eerst je gedachten leeg, vind de kracht en ga ervoor. Have faith!

Liefs, 

Cathy