De bh is ontstaan zo ongeveer 2500 V.C., maar alleen voor praktische redenen werd deze gebruikt, Het was ook niet echt een bh, maar meer een lap stof. De eerste gevormde bh ontstond in de middeleeuwen waar ook de andere lingerieartikelen hun ontstaan vonden, zoals de slip en later het korset. De reden voor de bh was dat vrouwen steeds meer strakke kleding gingen dragen bij de torso. Men realiseerde zich dat je met lingerie de vrouwelijke punten van de vrouw goed kon benadrukken.
 
De bh uit de 15de eeuw lijkt op de bh zoals we deze tegenwoordig kennen, smalle bandjes en voorgevormd. De cups van de eerste bh zijn puntig in de vorm van een bustier, zoals we die kennen van de beroemde ontwerper Jean-Paul Gaultier. Dit benadrukte de borsten nog meer. In het begin was de kleur bijna altijd huidskleur, omdat de dames deze kleur onder al hun kleding konden dragen. Later werd de bh in verschillende kleuren en materialen gemaakt. Echter bleef de vorm van de cups van debh belangrijker dan het uiterlijk qua stof en kleur.

Tegenwoordig is alles belangrijk aan de bh en zijn de bh’s in alle kleuren, maten, vormen en materialen beschikbaar. Of het nu gaat om comfort, praktisch of gewoon mooi, alles kan en mag!