Bescherming tegen de zon
Dit is niets nieuws, maar bescherming tegen de zon is heel erg belangrijk. In de zomer is het gebruiken van zonnebrandcrème essentieel, maar ook ’s winters moet je dit niet vergeten. Daarom is het belangrijk dat SPF in je dagcrème of foundation zit. Voor de winter is dit voldoende. De zonnestralen zijn immers niet zo sterk als in de zomer. In de zomer is het raadzaam om een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht te gebruiken. De zonnebrandcrème voor het lichaam is vaak sterker en de huid van het lichaam en het gezicht is verschillend. Bescherm het daarom goed, zodat de huid niet uitdroogt.

Zo min mogelijk aanraken van je gezicht
Je handen zijn vaak een bron van bacteriën, omdat je van alles aanraakt. Je brengt de bacteriën van je handen naar je huid. Ook rek je met aanraking van het gezicht de huid uit, waardoor je rimpels krijgt.  Sporadisch is niet erg, maar wanneer je dit vaak doet wel. Let er maar eens op, je zult echt versteld staan hoe vaak je je huid aanraakt. Daarentegen verpest het ook nog eens je make-up.

Gezonde voeding
Gezonde voeding is belangrijk voor de huid. Wanneer men gezond eet, is niet alleen het lichaam gezonder. Ook de huid is gezonder. Met name anti-oxidanten, die voornamelijk in groene groente zitten, zijn goed voor de huid. Je huid gaat ervan stralen, er zijn minder oneffenheden op het gezicht en je gezicht ziet er verzorgd uit. Natuurlijk is ook water drinken gezond en verstandig, minimaal 1,5 liter per dag. Het lichaam haalt vocht uit de huid. Dit komt onder meer door zout. Wanneer je niet voldoende water drink, ontstaat er en droge huid. Dus eet genoeg groene groenten en drink voldoende!

Droog je huid niet uit
Mensen zeggen vaak begin vroeg met anti rimpel crème, ook al heb je nog geen rimpels. Niet doen! Deze crème is gemaakt voor iemand die al rimpels heeft. Een goede creme die uitdroging helpt voorkomen is vitamine E crème. Deze voedt de huid en beschermt tegen uitdroging. Maak voor het smeren altijd eerst goed je gezicht schoon. Ook kun je kiezen voor een voedende dagcrème (passend naar je leeftijd) en/of een nachtcrème. Maar blijven smeren!

Slaap op je rug
Je kent het wel. Wakker worden met rimpels/vouwen in je gezicht van je kussen. Je gezicht wordt in een andere vorm getrokken en de huid wordt gespannen. Wanneer je op je rug ligt, wordt er niet aan getrokken en kan je huid beter ademen. Wanneer je echt geen rug-slaper bent of veel draait kun je het beste een linnen of zijden kussenloop gebruiken. Deze laat meer zuurstof aan de huid.